Új autófólia szabályozás

Több mit tíz éves folyamatos és kitartó munkával az EWFA (Európai Fólia Szövetség) és cégünk, mely a szövetség egyedüli magyar tagja, elérte, hogy a fólia felszerelés szabályozásáért felelős minisztérium, 2005-ben, új, az európai szinten is elfogadott szabályozást alkosson a gépjárműre utólag felszerelhető fóliák ügyében, Magyarországon. A gazdasági és közlekedési miniszter 84/2005. (X.11) GKM rendeletének 3. §-a szerint  személygépkocsik esetén, nem csak a hátsó oldalsó ablakok, de a hátsó szélvédő is bármely sötétségű fóliával jogszerűen ellátható, amennyiben a fólia magyarországi minősítéssel ("H" engedély) rendelkezik, valamint a gépjármű két oldalsó tükörrel van ellátva. Pontosítva:

 

- A "B" oszlop mögötti üvegek (hátsó oldalsó, hátsó szélvédő) csak érvényes "H" minősítő jellel rendelkező anyaggal fóliázhatók, a fényáteresztéstől függetlenül.

 

- A vezető üléssor melletti üvegek is fóliázhatók olyan anyaggal, mely rendelkezik érvényes "H" minősítő jellel, de összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 70 %-nál (AU 75, SCL).

 

- Az első szélvédő esetében, kivéve a lehajtott napellenzők által takart felület (ahova sötétítő csík szerelhető), is fóliázható, érvényes "H"  jellel rendelkező anyaggal, ha összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 75 %-nál (SCL).

 

A fólia felszerelését és megjelölését követően a kivitelező a rendelet alapján fóliázható üvegfelületekről műbizonylatot állít ki, és ezt átadja a gépjármű tulajdonosának. A műbizonylat a közúti ellenőrzések és a vizsgáztatások alkalmával igazolja a fólia szakszerű kivitelezését és „H” minősítését. Amennyiben a fóliával ellátott gépjármű tulajdonosa nem rendelkezik ilyen műbizonylattal, akkor a gépjármű műszaki vizsgán visszahívható valamint közúti ellenőrzés során bírságolható.

 

Cégünk a Közlekedési Főfelügyelettel egyeztetett és jóváhagyott új, elegáns megjelenésű, hologrammal ellátott és könnyen kezelhető plasztikkártyás műbizonylat rendszert dolgozott ki, melyet minden minősített, a CPFilms Inc. által gyártott  LLumar autófóliára alkalmaz, amennyiben az hivatalos  és gyári vizsgával rendelkező kivitelező által lett felszerelve. Az új rendszer 2006 áprilisától lép életbe.

 

Továbbiakban szívesen állunk rendelkezésére autó vagy épületfóliázási igényei esetén, az ország egész területén valamint, mint az EWFA egyetlen magyar tagja szívesen megválaszoljuk, bármely fóliákra vonatkozó minősítési és szabályozással kapcsolatos kérdését.

 

Válassza a minőséget, válassza a LLumar autófóliákat!

Elérhetőségeink

 

 

LLumar autófólia és épületfólia termékek,  nem hivatalos weboldala. Az aktuális weboldal és friss információk a  www.llumar.hu  oldalon találhatók. 2007.© LLumar Magyarország - Gál és Társa Kft.
1032 Budapest, Kiscelli u. 74. Tel: (06-1) 250-1991, e-mail: info @ llumar.hu

autófólia        biztonsági fólia       hővédő fólia     energia megtakarítás fóliával  •     graffiti védelem fóliával        dekor fólia